Krokustip: Koken met kids

Voeding
Krokustip: Koken met kids

Yes! Vakantie. Oei, hoe ga je de kids bezighouden? Zwemmen en naar de speeltuin gaan zijn zo cliché en vullen slechts 2 dagen. Maar weet je wat kinderen ook graag doen? Ze doen graag wat mama en papa doen. Dus laat ze eens meehelpen in de keuken!

Omdat niet elke maaltijd geschikt is om samen met je kind te maken, hebben wij enkele receptjes voor jou waarbij je kind zeker kan helpen.

Vergeet niet te genieten van hun stralende gezichtjes wanneer jullie alles opeten ;-)

Rijstpapier wraps

Maak deze rijstpapier wraps als een eenvoudige snack of voorgerecht. Kinderen zullen er gek op zijn en de eiwitten en groenten zorgen voor een gezonde boost.

Wat heb je nodig?

  • 50 g rijst vermicelli noedels
  • 1 wortel, geschild
  • 1 avocado, geschild en pit verwijderd
  • ¼ komkommer
  • 8 rijstpapier wraps
  • 8 gamba's, geschild en gekookt
  • 8 muntblaadjes
  • ½ gekookte kippenborst, versnipperd
  • zoete chilisaus, om te serveren

Zo maak je het:

1. Leg de noedels in een pan water en breng aan de kook, laat 3 minuten sudderen en koel af onder stromend water. Giet grondig af.

2. Snijd de wortel in lucifers met een mes of een mandoline. Snijd de avocado in reepjes en de komkommer in dunne stokjes. Week vervolgens 2 van de rijstpapieren gedurende 1 à 2 minuten in koud water tot ze slap zijn.

3. Til 1 vel rijstpapier uit het water, schud zachtjes en leg het voorzichtig op een bord. Leg 2 garnalen in het midden, met een muntblaadje ertussen. Voeg een reepje avocado toe, leg er wat noedels bovenop en voeg een laag wortel en komkommer toe. Vouw de onderste helft van het rijstpapier om, vouw vervolgens de zijkanten naar binnen en rol het stevig op.

Herhaal met de tweede wrap en week nog 2 vellen om nog 2 rollen te maken.

4. Maak de rest van de wraps met de resterende vellen en de geraspte kip in plaats van garnalen. Serveer de wraps met de zoete chili saus om te dippen.

Regenboogslaatje

Geef kinderen dagelijks een dosis vitaminen via deze kleurrijke regenboogslaatjes met tonijn, ideaal voor een lunchbox of een (zomer)picknick.

Wat heb je nodig?

  • 350 g pasta vormen (best kleine pasta’s)
  • 200 g groene bonen, bijgesneden en in korte stukken gesneden
  • 160 g tonijn in olijfolie, uitgelekt
  • 4 el mayonaise
  • 4 el natuurlijke yoghurt
  • ½ klein bieslook, geknipt (optioneel)
  • 200 gram cherrytomaatjes, in vieren gedeeld
  • 1 oranje peper, snijd in kleine blokjes
  • 195 g maïs, uitgelekt

Zo maak je het:

1. Kook de pasta tot hij nog een beetje al dente is (2 minuten minder dan de instructies op de verpakking). Laat goed uitlekken.

Kook de sperziebonen gedurende 2 minuten, spoel ze vervolgens af in koud water en laat ze goed uitlekken. Meng de tonijn met de mayonaise en yoghurt. Voeg de bieslook toe, indien je die erin wil verwerken.

2. Doe de pasta in een grote glazen kom of in vier kleine, hersluitbare potjes. Schep de tonijndressing over de bovenkant van de pasta. Voeg een laag groene bonen toe, gevolgd door een laag cherrytomaatjes, dan de paprika en de maïs. Dek af en laat rusten tot je klaar bent om te eten.

Gebruik gerust andere groentjes om tot een mooie regenboogsalade te komen!

Bananenlollies

Van dit heerlijk en gezond dessertje watertanden zowel kleine als grote kinderen! Deze bananenlollies met chocolade en aardbeien zijn geweldig voor een feestje of naschoolse traktatie.

Wat heb je nodig?

  • 2 bananen
  • 4 grote aardbeien
  • 100g natuurlijke yoghurt
  • 200g pure chocolade
  • 4 houten lollystokjes

Zo maak je het:

1. Schil de bananen, en snijd de uiteinden af als je ze netjes wilt. Hak ze dan elk in 4 stukken van gelijke grootte. Rijg eerst een aardbei op elke lollystok en schuif er dan de stukjes banaan op.

2. Wanneer al je bananenstokjes zijn gemaakt leg je ze op een bakplaat en schuif ze, onbedekt, 1 uur in de vriezer.

3. Doe de yoghurt in een groot glas of een kan en dompel vervolgens elke banaanlolly in de yoghurt om aan te brengen (vermijd de aardbeien) en plaats de lollies vervolgens terug in de diepvriezer om te bevriezen.

4. Smelt de chocolade in de magnetron gedurende 30 seconden (let op dat de chocolade niet verbrandt!) en giet vervolgens in een mok. Doop het eindstuk van elke bananenlolly met de chocolade.

5. De chocolade verhardt vrijwel direct, en je kunt ze, maximaal 1 week, in de vriezer bewaren.



Ontdek meer

Nieuwsbrief


Blijf op de hoogte van de laatste activiteiten.
Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Deze website gebruikt cookies

Sommige cookies zijn noodzakelijk om de website goed te doen functioneren en kan je niet weigeren als je deze site wil bezoeken. Andere cookies gebruiken we voor analysedoeleinden. Deze kan je weigeren indien je dit wenst.

Meer informatie over cookies