QualiTEAtime

Tips & Tricks   |  QualiTEAtime

Thee is 'in' op dit moment. Met deze 3 trends geef je thee een totaal andere dimensie.

foodpairing

In Aziatische landen is het de gewoonte om tijdens de maaltijd thee te drinken. Ook bij ons wordt dit meer en meer gedaan. In restaurants gaat men op zoek naar welke thee bij welk gerecht past. Net zoals witte wijn past een witte thee perfect bij visgerechten. Zwarte thee is dan weer het alternatief voor rode wijn. Krijg je een fruitdessert geserveerd? Dan kan je dit perfect opvangen door rooibos met een citrusaroma. 

Extra tip: Een Japanse groene thee past perfect bij een warme visterrine. Die thee heeft een zilte ondertoon die perfect past bij de smaak van de vis.

cocktails

Lekker en hip! Wat dacht je van een homemade icetea, gemaakt op basis van echte thee? Of ga je liever voor een mocktail dan een cocktail? Theecocktails zullen populair worden volgende zomer. De beach bars zijn dus gewaarschuwd.

teatox

Groene thee zit boordevol vitamine B en C. De bladeren worden meteen na het plukken gestoomd, zodat ze niet oxideren en naast hun groene kleur ook zoveel mogelijk gezonde voedingsstoffen bewaren. In groene thee zijn er ook een pak antioxidanten aanwezig. Die gaan celveroudering tegen en zorgen voor een goede spijsvertering.


Terug naar het overzicht

Blijf op de hoogte