Hitte op komst? Zo blijf je ijzig kalm.

Tips & Tricks
Hitte op komst? Zo blijf je ijzig kalm.

Het wordt heet. Héél heet. Vanaf woensdag trekt een hittegolf door ons land. Heb jij je al gewapend tegen de hitte? Dat je je huid moet beschermen tegen de zonnestralen en je best geen al te zware inspanningen levert, is niets nieuws onder de zon. En we hoeven je ook niet te vertellen dat je best een koel plekje opzoekt en je lichaam op tijd en stond de nodige verfrissing geeft. We duiken in onze diepvries en serveren je drie gezonde, gemakkelijke, maar bovenal smaakvolle ijsjes die je snel zelf kunt klaarmaken.

Nicecream: fijn voor je lijn

Hoe ‘nice’ moet het niet zijn om ijsje verorberen terwijl je je in de verste verte niet aan de calorieën moet denken? We hebben hierop alvast een hapklaar antwoord klaar: very nice! Met bevroren bananen als basis wordt nicecream een echte topper in je diepvries. Het is verrassend simpel klaar te maken:

  1. Pel 4 rijpe bananen, snij ze in stukjes en vries ze voor minstens 4 uur in.
  2. Haal de stukjes bananen uit de diepvries en die ze één voor één in de blender. Tip: laat ze eerst een halfuurtje rusten, nadat je ze uit de diepvries hebt gehaald
  3. Voeg water toe tot de messen van je blender onder water staan.
  4. Voeg wat extra smaakmakers toe zoals vanille, amandelmelk, andere stukjes fruit
  5. Blend het geheel tot een gladde massa
  6. Serveer met vers fruit

 

Een klassieker: het waanzinnig lekkere waterijsje

Je kent ze vast en zeker wel: de waterijsjes. Ze zijn smaakvol, kleurrijk én je wordt er instant gelukkig van. Een klassiek waterijsje fabriceren is supermakkelijk:

  1. Vul ijslollyvormpjes met versgeperst sinaasappelsap of een andere verse fruit juice.
  2. Doe er nog wat extra fruitstukjes naar keuze in
  3. Steek alles voor minstens 12 uur in de diepvries

 

Waterijsjes 2.0: flower power

Mag het wat feeëriek zijn? Top! Het oog & Instagram willen ook wel wat. Voor een magisch ‘flower power ijsje’ heb je biologische vlierbloesemsiroop, water, enkele muntblaadjes en eetbare bloemetjes nodig.

  1. Meng per ijsvormpje 1 cm vlierbloesemsiroop met water
  2. Doe in elk vormpje enkele muntblaadjes en eetbare bloempjes
  3. Zet alles in de vriezer. Haal na een halfuurtje de ijsvormpjes eruit en zet een ijsstokje in de vormpjes.
  4. Zet alles terug voor minstens 12 uur in de diepvries

 

Geniet van je ijsje! En vergeet vooral niet jouw ijzingwekkende creaties te sharen op Instagram met #origino! Ice ice baby!



Ontdek meer

Nieuwsbrief


Blijf op de hoogte van de laatste activiteiten.
Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Deze website gebruikt cookies

Sommige cookies zijn noodzakelijk om de website goed te doen functioneren en kan je niet weigeren als je deze site wil bezoeken. Andere cookies gebruiken we voor analysedoeleinden. Deze kan je weigeren indien je dit wenst.

Meer informatie over cookies