Feestmenu Brugge
Paté met lentegroentjes en feta

Paté met lentegroentjes en feta

personen: 4 bereidingstijd: 60min niveau: eenvoudig

ingrediënten

    • 200 gr diepvrieserwtjes
    • 1 rode paprika in kleine blokjes gesneden
    • 8 groene asperges
    • een handjevol fijngehakte verse tuinkruiden vb. peterselie, bieslook, koriander …
    • 1 koffielepel currypoeder
    • 180 gr in blokjes gesneden feta
    • 3 pijpajuintjes in dunne schijfjes gesneden
    • 6 eieren

bereiding

1 Verwarm de oven voor op 180°C.

2 Laat de erwtjes ontdooien. Blancheer de asperges beetgaar en snijd ze in dunne schijfjes.

3 Stoof de lenteui en de paprika in olijfolie en kruid met peper en zout. Haal de pan van het vuur en meng de asperges onder de gestoofde groenten.

4 Klop ondertussen de eieren los en meng er de erwtjes, paprika, lente-ui, asperges, kruiden en feta onder. Kruid het geheel met peper, zout en currypoeder.

5 Giet in een ingevette cakevorm en schuif 35 à 40 min. in de voorverwarmde oven.

6 Controleer of de paté in het midden stevig aanvoelt.

7 Laat hem even afkoelen en haal hem uit de cakevorm.

Snijd in plakjes.

Deze website gebruikt cookies

Sommige cookies zijn noodzakelijk om de website goed te doen functioneren en kan je niet weigeren als je deze site wil bezoeken. Andere cookies gebruiken we voor analysedoeleinden. Deze kan je weigeren indien je dit wenst.

Meer informatie over cookies