Pompoensoepje met aardpeer, gember en rozijntjes

Ontdek meer

Pompoensoepje met aardpeer, gember en rozijntjes

personen: 4 bereidingstijd: 30min niveau: eenvoudig

ingrediƫnten

    • Hokkaidopompoentje
    • 1 wit van prei
    • 2 uien
    • Teentje look
    • 250g aardpeer
    • 1 à 2l water (voor dikke of dunnere soep)
    • Stukje kombu
    • Vers takje tijm of rozemarijn
    • Shoyu
    • Peper van de molen
    • Gember
    • Rozijntjes
    • Een paar fijngehakte kastanjes
    • Sojaroom

bereiding

  1. Bereid eerst de soep: stoof het pompoentje, ongeschild maar goed geboend en in stukken, in een beetje olijfolie. Voeg het preiwit, de 2 uien, een teentje look en de schoongemaakte aardperen toe. Giet naargelang je een dikke of meer vloeibare soep wil 1 à 2 liter water erbij en voeg nog een stukje kombu en takje tijm of rozemarijn toe.
     
  2. Kook dit geheel een 20-tal minuten.
     
  3. Mix de soep zeer fijn. Haal eerst de kombu en de kruiden eruit. Breng op smaak met zout of shoyu en wat versgemalen peper.
     
  4. Voor de garnituur: Schi een klein stukje gember zéér fijn (neem jonge gember, deze is nog niet vezelig). Doe daarbij wat fijngehakte gewelde rozijntjes en een paar fijngehakte kastanjes.
     
  5. Serveer: De soep goed heet serveren. Daarop de gember-kastanje mengeling en een scheutje sojaroom toevoegen.
     
  6. Eet hierbij een vers gebakken stukje lookbrood.

Ontdek meer