2 kleine appels, klokhuis verwijderd en fijn gesneden
1 handjevol pompoenpitten, geroosterd
1 el mirin
2 el geroosterde sesamolie
een zacht geitenkaasje (150 g ongeveer)
peper en zout
bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Kraak het droge uiteinde van de asperges en snijdt de asperges in grote ongelijke stukken (presenteert mooi). Meng de asperges voorzichtig (zonder de kopjes te breken) in een kom met een goeie scheut sojasaus en een scheut olijfolie. Zet ze nu 15 min in de oven op een bakplaat met bakpapier. Ze moeten nog fris groen gekleurd zijn maar wel al gaar.
Laat even afkoelen. Meng alle groenten, het appeltje en de mirin en geroosterde sesamolie voorzichtig door elkaar. Kruid af met peper en zout (niet te veel zout want de asperges en geitenkaas zijn ook al zout). Verdeel in porties en garneer met de geitenkaas.