0,5 kg rode bietjes of ongeveer 3 bietjes gekookt en geschild
1 appel (niet te zoet)
3 el mirin
3 el balsamicoazijn
2 el olijfolie
1 rode ui
een halve bussel bladpeterselie
een handjevol muntblaadjes
150 g fetakaas
peper en zout
bereiding
Snijd de afgekoelde bietjes in de helft, dan in schijfjes van ongeveer een centimeter en daarna in de andere richting ook een centimeter dik. Zo krijg je frietjes van verschillende lengte, maar even dik.
Schil de appel, snijd het klokhuis eruit en snijd deze in fijnere frietjes, maar op dezelfde manier. Meng appel, biet, balsamico, mirin, rode ui (gesnipperd), fijngehakte peterselie en versnipperde muntblaadjes dooreen. Proef en kruid naar eigen smaak af met peper en zout.
Voor het serveren verkruimel je de feta over de salade. Wanneer je dit te lang op voorhand doet, zal de feta te veel verkleuren door het sap van de rode bietjes.
Ook heel lekker hierbij ter garnering zijn geroosterde pijnboompitjes.