Witloof-pastinaaksoep met peterselie

Witloof-pastinaaksoep met peterselie

personen: 8 bereidingstijd: 35min niveau: eenvoudig

ingrediënten

    • een halve knolselder
    • 1 ajuin
    • 350 g witloof
    • 350 g pastinaak
    • een halve bussel peterselie
    • een scheut witte wijn
    • bouillon
    • peper
    • eventueel 50 g amandelschilfers

bereiding

  1. Verwarm een beetje olie in een kookpot en stoof de groenten wat aan op een middelmatig vuur.
  2. Zet wat hoger en blus met witte wijn.
  3. Voeg water toe tot de groenten ruim onderstaan en laat een twintigtal minuten koken.
  4. Mix de soep samen met de halve bussel peterselie.
  5. Voeg bouillon en peper toe naar eigen smaak. Wanneer ze te dik is, leng aan met water.
  6. Rooster de amandelschilfers. Dien heet op en garneer met de amandelschilfers.
Deze website gebruikt cookies

Sommige cookies zijn noodzakelijk om de website goed te doen functioneren en kan je niet weigeren als je deze site wil bezoeken. Andere cookies gebruiken we voor analysedoeleinden. Deze kan je weigeren indien je dit wenst.

Meer informatie over cookies