enkele druppeltjes ‘hot peppersauce” “Bioverde” (of Tabasco)
gerookte forelfilet
gesnipperde bieslook om te garneren
bereiding
Zet de ongepelde bietjes op en laat ze koken tot je ze makkelijk kan doorprikken met een mes en ze dus gaar zijn (ong. 40min.).
Laat afkoelen en pel ze, normaal gezien kan je er de pel zo afwrijven. Snijd ze in redelijk kleine blokjes, dat mixt makkelijker.
Mix in een cutter de bietjes samen met kruidenkaas. Kruid naar eigen smaak met curry poeder, zout en ‘hot pepper sauce’.
Snijd de gerookte forel in dunne reepjes.
Dien op in een klein kommetje: een flinke schep rode bietencrème met daarboven gerookte forel en gegarneerd met gesnipperde bieslook. (Voor een vegetarische variant van dit gerecht kun je gerookte forel vervangen door gebakken reepjes gerookte tofu.)
Heb je nog rode bietencrème over, probeer het dan ook eens op een boterham. Verrassend lekker!