Ontpit de pompoen en hak in stukken van ongeveer 3 op 3 cm.
Doe deze in een kom en vermeng met peper, zout, het sap van een sinaasappel en de olijfolie (zorg dat alle stukken mooi bedekt zijn met de olijfolie).
Leg de pompoen op een bakplaat en vervolgens in de voorverwarmde oven van 200 °C ongeveer 20 minuten tot de pompoen gaar is (even prikken) en de randjes mooi bruin worden.
Hak ondertussen de koriander, snij de pijpajuin fijn, plet de look, rasp de gember en rooster de pompoenpitten lichtbruin in een pannetje (zonder olie!).
Haal de pompoen uit de oven, doe deze in een kom samen met de zijdetofu, de geplette look en de geraspte gember, mix alles tot je een gladde puree hebt (of doe dit in een keukenrobotje) en laat even afkoelen.
Voeg naar eigen smaak nog wat zout, komijn en eventueel wat currypoeder toe.
Voeg uiteindelijk de koriander, pijpajuintjes en pompoenpitten toe.
Deze spread is ook origineel als voorgerecht in een klein glaasje. Hou dan best wat pitten, pijpajuin, koriander en eventueel ook wat zeste van appelsien over om te garneren.