Olijfsticks met dipsaus

Olijfsticks met dipsaus

personen: 4 bereidingstijd: 30min niveau: eenvoudig

ingrediënten

  • Voor de olijfsticks :
    • 1 pakje veganistisch bladerdeeg 
    • 150 g Provamel Soja Alternatief voor Plattekaas 
    • 1 snufje peper 
    • ¼ tl zout 
    • 1 afgestreken tl oregano 
    • 100 g olijventapenade (zwart of groen)
  • Voor de dipsaus:
    • 200 g Provamel Soja Alternatief voor Plattekaas 
    • 1 bosje bieslook 
    • 1 tl zout 
    • 1 snufje peper

bereiding

Voor de olijfsticks:

  1. Meng de kruiden met het Soja Alternatief voor Plattekaas tot het een sterke smaak heeft.
  2. Snijd de vellen bladerdeeg op de gewenste lengte.
  3. Smeer eerst de olijventapenade en vervolgens het mengsel met het Soja Alternatief voor Plattekaas op het bladerdeeg, laat de randen vrij en vouw het deeg over het mengsel. Druk de randen aan met een vork om ze af te dichten. Bak vervolgens in de oven gedurende 25-30 minuten op 200 °C of totdat de bovenkant goudbruin is.

Voor de dipsaus:

  1. Roer het zout en de peper door het Soja Alternatief voor Plattekaas.
  2. Snijd de bieslook in kleine stukjes en doe ze bij het mengsel. Lekker als dipsaus met de olijfsticks, maar ook op brood of een hete aardappel. 
Deze website gebruikt cookies

Sommige cookies zijn noodzakelijk om de website goed te doen functioneren en kan je niet weigeren als je deze site wil bezoeken. Andere cookies gebruiken we voor analysedoeleinden. Deze kan je weigeren indien je dit wenst.

Meer informatie over cookies