Chips van palmkool

Chips van palmkool

personen: 2 bereidingstijd: 45min niveau: eenvoudig

ingrediënten

    • Enkele bladen palmkool
    • Olijfolie
    • Peper en zout
    • Lookpoeder of een vers teentje look
    • Cajunkruiden
    • Komijnpoeder
    • Shoyu
    • Ahornsiroop
    • Mosterd

bereiding

  1. Was en droog de mooie donkergroene palmkool.
     
  2. Snij hem in kleinere stukken, de nerf mag er uit gesneden worden.
     
  3. Meng de blaadjes kool met olijfolie, peper, zout, een beetje lookpoeder of verse look.
     
  4. Bestrooi verder met nog wat cajunkruiden en een beetje komijnpoeder.
     
  5. Meng alles goed.
     
  6. Verdeel de koolbaadjes op een bakplaat en zet 15 minuten in een oven van 185°.
     
  7. Kijk af en toe of de kool mooi knapperig wordt en niet aanbrandt. Je kan ze af en toe mengen om mooi gelijkmatig te roosteren.
     
  8. Serveer de kool net voor het opdienen met een dip van shoyu, ahorn en mosterd.
Deze website gebruikt cookies

Sommige cookies zijn noodzakelijk om de website goed te doen functioneren en kan je niet weigeren als je deze site wil bezoeken. Andere cookies gebruiken we voor analysedoeleinden. Deze kan je weigeren indien je dit wenst.

Meer informatie over cookies