Sluiting 21/07 en 22/07
Zoetzure stoverij van seitan en pererkoek met kastanjes

Zoetzure stoverij van seitan en pererkoek met kastanjes

personen: 2 bereidingstijd: 30min niveau: eenvoudig

ingrediënten

    • 5 uien
    • 1/2 kg seitan (de gewone seitan of de seitanfritti)
    • 1/2 peperkoek in kleine brokjes
    • 3 el appel- of perensiroop
    • 3 kruidnagels
    • 2 laurierblaadjes
    • 1/2 kopje appelazijn
    • 1 bokaaltje gepelde kastanjes

bereiding

  1. Snijd de uien in ringen en fruit ze in olijfolie tot ze lichtbruin zijn en bijna karameliseren.
     
  2. Doe daarna de fijngesneden seitan erbij (in blokjes van +/- 2cm).
     
  3. Voeg er de appelazijn, de stukjes peperkoek en de siroop aan toe.
     
  4. Meng alles goed door elkaar en doe er wat water of bouillon bij tot alles op een zacht vuurtje begint te binden.
     
  5. Doe nu de laurierblaadjes en kruidnagel erbij.
     
  6. Proef tussendoor en voeg indien nodig nog wat appelazijn of siroop toe.
     
  7. Voeg op het laatst een bokaaltje gepelde kastanjes bij en laat nog 5 minuten extra stoven.