Rijstsalade de luxe

Rijstsalade de luxe

personen: 4 bereidingstijd: 60min niveau: eenvoudig

ingrediënten

    • 200 gr witte basmatirijst
    • 50 gr groene sojaboontjes (=mungboontjes)
    • een theelepel venkelzaad
    • een halve bussel bladpeterselie
    • 50 gr amandelschaafsel
    • zeste van een halve citroen
    • een theelepel gemalen komijnzaad
    • een theelepel dille
    • een theelepel (zoete) paprikapoeder
    • peper en zout

bereiding

  1. Zet eerst de mungboontjes op en kook deze gaar (ongeveer 40 min).
  2. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  3. Laat wat afkoelen en meng deze twee onder elkaar.
  4. Voeg een beetje olijfolie toe zodat de rijst niet teveel plakt.
  5. Rooster de venkelzaadjes tot ze beginnen geuren en knetteren en voeg deze bij de rijst.
  6. Rooster ook de amandelschijfjes tot ze mooi bruin zijn en doe ze bij de rijst.
  7. Hak de peterselie fijn en doe deze eveneens bij de intussen wat afgekoelde rijst.
  8. Meng alle kruiden en de citroenzeste door het rijstmengsel en breng tenslotte op smaak met peper en zout.
  9. Deze salade is zowel warm als koud heerlijk.
Deze website gebruikt cookies

Sommige cookies zijn noodzakelijk om de website goed te doen functioneren en kan je niet weigeren als je deze site wil bezoeken. Andere cookies gebruiken we voor analysedoeleinden. Deze kan je weigeren indien je dit wenst.

Meer informatie over cookies