Aubergine dip

Aubergine dip

personen: 4 bereidingstijd: 10min niveau: eenvoudig

ingrediënten

    • 2 middelgrote aubergines
    • 3 teentjes look
    • 2 eetlepels citroensap
    • 2 eetlepels tahin
    • 1 eetlepel olijfolie
    • paprikapoeder

bereiding

  1. Halveer de aubergines in de lengte, kruid ze met peper en zout en laat vervolgens 20 minuten staan.
     
  2. Spoel de aubergines af en dep ze droog met wat keukenpapier.
     
  3. Verwarm de oven voor op 180° en plaats de aubergines gedurende ±35 minuten in de oven. Verwijder vervolgens de schil.
     
  4. Meng het vlees met de look, wat citroensap, tahin, olijfolie en kruid af met zout en peper.
     
  5. Doe het mengsel ± 30 seconden in de keukenrobot.
     
  6. Strooi wat paprikapoeder over de dip.
     
  7. Serveer met krokant gebakken brood of groentechips.
Deze website gebruikt cookies

Sommige cookies zijn noodzakelijk om de website goed te doen functioneren en kan je niet weigeren als je deze site wil bezoeken. Andere cookies gebruiken we voor analysedoeleinden. Deze kan je weigeren indien je dit wenst.

Meer informatie over cookies