Spinaziespeltpannekoekje met sesam

Spinaziespeltpannekoekje met sesam

personen: 4 bereidingstijd: 40min niveau: eenvoudig

ingrediƫnten

    • 2 eieren
    • 1 kop speltmeel
    • Handvol jonge spinazie
    • Peper en zout
    • Teentje look
    • Kopje koud water
    • Sesamzaad
    • Pompoen
    • Prei
    • Rode ajuin
    • Shoyu
    • Verse tijm
    • Eventueel kaas (pecorino, geitenkaas, mozarella, gruyère, emmental)

bereiding

  1. Doe in de blender de 2 eieren, het kopje speltmeel, de jonge spinazie, het teentje look, peper en zout samen met het kopje water.
     
  2. Mix alles tot een mooi groen deegje dat lopend genoeg is voor een soepel pannenkoekbeslag. 
     
  3. Voeg eventueel nog wat water toe indien het te dik is.
     
  4. Bak kleine dunne ‘groene’ pannenkoekjes. 
     
  5. Bestrooi als het deeg in de pan is de bovenkant royaal met sesamzaad. 
     
  6. Bak dan aan de andere kant.
     
  7. Heerlijk met pompoen: Stoof op een zacht vuur Hokkaido-pompoenblokjes met gelijke delen stukjes fijngesneden prei en rode ui.
     
  8. Breng op smaak met Shoyu en een beetje tijm.
     
  9. Voor kaasliefhebbers: voeg nog wat kaas toe. Smakelijk!