Toggle navigation
Toppers
Over Origin'O
Vacatures
nl
|
fr
Onze winkels
Aanbod
Recepten
Activiteiten
Blog
Contact
Toppers
Over Origin'O
Vacatures
Ontdek meer
Rijstsalade de luxe
Timbaaltje van asperges met tofu en sla
Spinazierolletjes met mierikswortel
Spinaziespeltpannekoekje met sesam
personen: 4
•
bereidingstijd: 40min
•
niveau: eenvoudig
ingrediƫnten
2 eieren
1 kop speltmeel
Handvol jonge spinazie
Peper en zout
Teentje look
Kopje koud water
Sesamzaad
Pompoen
Prei
Rode ajuin
Shoyu
Verse tijm
Eventueel kaas (pecorino, geitenkaas, mozarella, gruyère, emmental)
bereiding
Doe in de blender de 2 eieren, het kopje speltmeel, de jonge spinazie, het teentje look, peper en zout samen met het kopje water.
Mix alles tot een mooi groen deegje dat lopend genoeg is voor een soepel pannenkoekbeslag.
Voeg eventueel nog wat water toe indien het te dik is.
Bak kleine dunne ‘groene’ pannenkoekjes.
Bestrooi als het deeg in de pan is de bovenkant royaal met sesamzaad.
Bak dan aan de andere kant.
Heerlijk met pompoen: Stoof op een zacht vuur Hokkaido-pompoenblokjes met gelijke delen stukjes fijngesneden prei en rode ui.
Breng op smaak met Shoyu en een beetje tijm.
Voor kaasliefhebbers: voeg nog wat kaas toe. Smakelijk!
Ontdek meer
Rijstsalade de luxe
Timbaaltje van asperges met tofu en sla
Spinazierolletjes met mierikswortel