850g stevige stoofperen, geschild, in fijne schijfjes gesneden
2 eetlepels rietsuiker
1 mespuntje kardamompoeder
1 eetlepel bloem
Nougat:
1 ei
1 eetlepels suiker
3 eetlepels room
5 eetlepels amandelpoeder
zeste van 1 citroen
sap van 1 citroen
2 eetlepels cognac
bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Boter een taartvorm in en leg er het bladerdeeg in. Laat het deeg buiten de rand vallen. Prik de bodem in met een vork en bestrijk met de abrikozenconfituur.
Verwarm de resterende boter in een pan. Bak daarin de peren 4 minuten op middelhoog vuur. Laat ze uitlekken. Meng de schijfjes peer met de rietsuiker, kardemom en bloem in een kom. Bedek de bodem van het deeg met het fruit.
Voor de nougat: meng het ei met de suiker en de room in een kom. Voeg er amandel, zeste, citroensap en cognac aan toe. Goed mengen.
Giet dit romige nougatmengsel over de peren. Vouw de deegranden naar binnen. Bak de taart 20 minuten in de warme oven.
Haal de taart uit de vorm en laat hem afkoelen op een taartrooster.