Het hele jaar rond bio
Marc Vander Hauwert is de eigenaar van zijn eigen bio-witloofkwekerij. Hij is één van de weinigen die lekkere witloof weet te telen op een biologische manier en in volle grond. Dat biologische groenten in de familie zit, blijkt uit zijn 19-jarige dochter Amber ook in de bio-wereld is gestapt.
Marc koos er twintig jaar geleden voor witloof te kweken omdat hij gezonde voeding belangrijk vindt. Het witloof wordt gezaaid op de velden, waarna het 170 dagen in volle grond vertoeft. Daarna wordt het gerooid en belandt het in de frigo. Naargelang de vraag van Biofresh en Origin’O naar witloof wordt deze ingetafeld. Ze verdwijnt dan voor 22 dagen in de forceercel. Na 22 dagen is het witloof klaar om te oogsten en is het op weg naar de klant.
Witloof wordt het hele jaar rond gekweekt en de bio witloofboer Marc levert minstens één keer per dag aan Biofresh. Zo ben je zeker dat je steeds verse, lekkere bioproducten aangeboden krijgt.