Blog

Voeding   |  Het bewijs dat detoxen ook lekker kan zijn

Krimp je ineen als je het woord ‘detox’ hoort? Het klinkt eng. Je denkt onmiddellijk dat je je beroofd, hongerig en prikkelbaar zal voelen, maar dat hoeft niet zo te zijn.

Voeding   |  Seizoensgroente in de kijker: pastinaak

Pastinaak voorkomt ook depressie, beschermt tegen geboorteafwijkingen bij zuigelingen en nog veel meer.

Voeding   |  Zelf groenten fermenteren in 5 stappen

Fermenteren is een andere benaming voor gisten of vergisten. In het pre-koelkast tijdperk gebruikten mensen fermentatie om hun voedingsmiddelen langer te bewaren. Het zuu

Voeding   |  Gezond ontbijten

Na een nachtje slapen, sta je op met een lege maag. Om goed te kunnen functioneren en jouw concentratievermogen op te krikken is het cruciaal om de werkdag te starten met een gezond, stevig ontbijt

Voeding   |  Smoothielicious: daarom start je de dag best met een smoothie

We hoeven het je misschien niet meer te zeggen, maar het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. 

Tips & Tricks   |  Met deze middeltjes slaap je beter

Als we uitgeslapen zijn voelen we ons beter, verhoogt onze concentratie en herstellen we sneller van fysieke inspanningen. Maar wat als je slaapproblemen hebt?

Voeding   |  Enkele redenen om te kiezen voor groenten en fruit van de bioboer

Groenten en fruit van de bioboer zijn meer dan een hype. Het is de toekomst!

Voeding   |  Zo krijg je in de herfst/winter toch voldoende vitamine D binnen

Voel je het ook? De temperaturen dalen en door de kortere dagen is het soms moeilijk om voldoende zon en bijbehorende vitamine D op te doen.

Voeding   |  Dag van de Chocolade

De ‘Dag van de chocolade’ mag dan geen officiële feestdag zijn, vieren doen we het toch! Op 13 september eet je zonder schuldgevoel die reep chocolade of de chocoladesoufflé

Voeding   |  Slechte vetten vervangen voor goede vetten? Het kan!

Wanneer we spreken over vetten, is er een verschil in het soort vetten dat je eet. 

Tips & Tricks   |  Biologisch barbecueën, deel 2: ingrediënten

In ons vorig blogbericht gaven we je tips om op een milieuvriendelijke manier te barbecueën. Maar ook wat je op de barbecue legt, en hoe je dat doet, speelt een rol. 

Tips & Tricks   |  Biologisch barbecueën, deel 1: de barbecue aansteken

Wanneer je op een heerlijke zomerse avond door de straten wandelt, ruik je het. De geur van barbecue kruipt in je neus. En de extra kruiden die ze erop strooien, om de buren jaloers te maken, doen

Voeding   |  5 gezonde zomersnacks

Yes, zomer! Een terrasje hier en een barbecue daar, en tussendoor… een gezonde zomersnack. Klinkt als veel werk? Dat hoeft het zeker niet te zijn. 

Tips & Tricks   |  Detoxen met water

Valt het je ook op dat iedereen het de laatste tijd heeft over detoxen? Het ontgiften van lichaamsstoffen is essentieel voor wie een gezonde levensstijl hoog in het vaandel draagt. 

Actua   |   Origin’O haalt bioboerderij (even) naar de winkel

Tijdens de bioweek van 5 t.e.m. 10 juni 2017 ging Origin’O even ‘back to biobasics’. Tijdens die week werd de thematiek rond biovoeding extra in de verf gezet.

Tips & Tricks   |  Origin'O verwent alle mama's op moederdag

Origin'O trakteert op zaterdag 13 mei 2017 alle moeders op een gratis glaasje cava (Instint).

Voeding   |  Gezond snacken

Snack it!

Voeding   |  Aan de slag met pasta

Wat is er gezelliger dan een grote kom pasta voor de ganse familie, gemaakt door ‘la mamma’? Wij geven jullie alvast wat inspiratie om zo een lekker pastagerecht op tafel te toveren.

Voeding   |  Time for tea

Thee staat voor zen. Een oase van rust. Het heeft ook iets gezelligs. De florale aroma's, de heerlijk warme temperatuur om nog maar te zwijgen van de pure smaakbeleving.

Tips & Tricks   |  3 alcoholvrije alternatieven om #TournéeMinérale door te komen

Je hebt er zeker en vast al van gehoord: Tournée Minérale. Kan jij een maand lang de 'temptation' van alcohol weerstaan?

Winkel in de kijker   |  Origin'O Roeselare: seizoensgroenten met een glimlach

Origin'O Roeselare wordt al sinds 25 januari 2016 gerund door Jean-Marie Vanpoperinghe en Nathalie Huwel.

Voeding   |  Zo studeer je gezond met Origin'O

Examenperiode. Nu de studenten volop bezig zijn met blokken, spenderen ze minder aandacht aan hun voeding. Ze hebben dikwijls geen tijd of gewoon geen zin om iets te eten. 

Tips & Tricks   |  QualiTEAtime

We beginnen met z'n allen meer en meer thee te slurpen. Thee is 'in' op dit moment. Met deze 3 trends geef je thee een totaal andere dimensie.

Voeding   |  Tijd voor een gezond ontbijt

Zoals het spreekwoord 'Ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar' het al doet vermoeden, is het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag.

Tips & Tricks   |  Met deze 5 natuurlijke tips ga je die vervelende verkoudheid te lijf

Terwijl de koude stilaan haar intrede doet in ons Belgenland, steekt die eerste verkoudheid – letterlijk - een neus aan het venster. 

Tips & Tricks   |  Festival survival tips

Tijdens de festivals zijn de gezonde voornemens dikwijls ver te zoeken. Origin'O geeft enkele tips om deze toch zo goed mogelijk door te komen.

Producent in de kijker   |  Producent in de kijker: Bakkerij Zonnemaire

Biologische bakkerij Ad van der Westen bakt al ruim 60 jaar brood uit volle overtuiging en hecht veel waarde aan een duurzaam productieproces.

Voeding   |  Hoe gebeurt dat nu, decafeïneren?

's Avonds nog trek in koffie? Dan kan een deca de oplossing zijn om die slaapeloze nacht te voorkomen. Maar hoe werkt dat nu precies?

Voeding   |  Olijfolie in al zijn facetten

Olijfolie is een veelzijdige partner in de keuken. Wij geven je een overzicht van de verschillende soorten en hun gebruik.

Recentere berichtenOudere berichten
Deze website gebruikt cookies

Sommige cookies zijn noodzakelijk om de website goed te doen functioneren en kan je niet weigeren als je deze site wil bezoeken. Andere cookies gebruiken we voor analysedoeleinden. Deze kan je weigeren indien je dit wenst.

Meer informatie over cookies