Blog

Actua   |  Challenge accepted: Marathon des Sables

Spannende tijden voor regiomanager Guy Van den Branden.

Voeding   |  Tasty Week bij Origin'O

Tasty Week bij Origin'O van 8 - 14 oktober.

Actua   |  Wanneer camping 'glamping' wordt

Het buzzwoord van de laatste zomers: glamping. ‘Glamping’ is een samentrekking van ‘glamorous’ en ‘camping’ en kun je op twee manieren bekijken.

Tips & Tricks   |  5 tips om verantwoord te sporten in warm weer

Houdt de felle zon en warme temperaturen jou niet tegen om te sporten? Hou er dan rekening mee dat je lichaam dit niet gewoon is. Met de volgende tips blijf jij ook tijdens tropisch warme dagen aan

Tips & Tricks   |  Ecologische zonnecrèmes, de ultieme bescherming tegen de zon

Wetenschappers onderzoeken al jaren het effect van de zon op onze huid. Daaruit bleek al dat te lange blootstelling aan de zon huidveroudering en huidkanker in de hand werkt. De boodschap? Goed ins

Voeding   |  Alles over noten in een notendop

Voor veel culturen over de hele wereld zijn noten een gekoesterde voedingsbron geweest. 

Voeding   |  Seizoensgroente in de kijker: radijs

Over de hele wereld blijven radijzen een populaire groente. Ze bevatten aanzienlijke hoeveelheden vitamine C en verschillende andere vitamines en mineralen.

Tips & Tricks   |  Gezond haar? Gezond eten!

Naast je haar gemiddeld 2 tot 3 keer per week te wassen, bestaan er nog andere trucjes om je haar die perfecte glans te bezorgen.

Voeding   |  Krokustip: Koken met kids

Al eens gedacht om je kinderen in de keuken bezig te houden tijdens de vakantie? 

Voeding   |  Het bewijs dat detoxen ook lekker kan zijn

Krimp je ineen als je het woord ‘detox’ hoort? Het klinkt eng. Je denkt onmiddellijk dat je je beroofd, hongerig en prikkelbaar zal voelen, maar dat hoeft niet zo te zijn.

Voeding   |  Seizoensgroente in de kijker: pastinaak

Pastinaak voorkomt ook depressie, beschermt tegen geboorteafwijkingen bij zuigelingen en nog veel meer.

Voeding   |  Zelf groenten fermenteren in 5 stappen

Fermenteren is een andere benaming voor gisten of vergisten. In het pre-koelkast tijdperk gebruikten mensen fermentatie om hun voedingsmiddelen langer te bewaren. Het zuu

Voeding   |  Gezond ontbijten

Na een nachtje slapen, sta je op met een lege maag. Om goed te kunnen functioneren en jouw concentratievermogen op te krikken is het cruciaal om de werkdag te starten met een gezond, stevig ontbijt

Voeding   |  Smoothielicious: daarom start je de dag best met een smoothie

We hoeven het je misschien niet meer te zeggen, maar het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. 

Tips & Tricks   |  Met deze middeltjes slaap je beter

Als we uitgeslapen zijn voelen we ons beter, verhoogt onze concentratie en herstellen we sneller van fysieke inspanningen. Maar wat als je slaapproblemen hebt?

Voeding   |  Enkele redenen om te kiezen voor groenten en fruit van de bioboer

Groenten en fruit van de bioboer zijn meer dan een hype. Het is de toekomst!

Voeding   |  Zo krijg je in de herfst/winter toch voldoende vitamine D binnen

Voel je het ook? De temperaturen dalen en door de kortere dagen is het soms moeilijk om voldoende zon en bijbehorende vitamine D op te doen.

Voeding   |  Dag van de Chocolade

De ‘Dag van de chocolade’ mag dan geen officiële feestdag zijn, vieren doen we het toch! Op 13 september eet je zonder schuldgevoel die reep chocolade of de chocoladesoufflé

Voeding   |  Slechte vetten vervangen voor goede vetten? Het kan!

Wanneer we spreken over vetten, is er een verschil in het soort vetten dat je eet. 

Tips & Tricks   |  Biologisch barbecueën, deel 2: ingrediënten

In ons vorig blogbericht gaven we je tips om op een milieuvriendelijke manier te barbecueën. Maar ook wat je op de barbecue legt, en hoe je dat doet, speelt een rol. 

Tips & Tricks   |  Biologisch barbecueën, deel 1: de barbecue aansteken

Wanneer je op een heerlijke zomerse avond door de straten wandelt, ruik je het. De geur van barbecue kruipt in je neus. En de extra kruiden die ze erop strooien, om de buren jaloers te maken, doen

Voeding   |  5 gezonde zomersnacks

Yes, zomer! Een terrasje hier en een barbecue daar, en tussendoor… een gezonde zomersnack. Klinkt als veel werk? Dat hoeft het zeker niet te zijn. 

Tips & Tricks   |  Detoxen met water

Valt het je ook op dat iedereen het de laatste tijd heeft over detoxen? Het ontgiften van lichaamsstoffen is essentieel voor wie een gezonde levensstijl hoog in het vaandel draagt. 

Actua   |   Origin’O haalt bioboerderij (even) naar de winkel

Tijdens de bioweek van 5 t.e.m. 10 juni 2017 ging Origin’O even ‘back to biobasics’. Tijdens die week werd de thematiek rond biovoeding extra in de verf gezet.

Tips & Tricks   |  Origin'O verwent alle mama's op moederdag

Origin'O trakteert op zaterdag 13 mei 2017 alle moeders op een gratis glaasje cava (Instint).

Voeding   |  Gezond snacken

Snack it!

Voeding   |  Aan de slag met pasta

Wat is er gezelliger dan een grote kom pasta voor de ganse familie, gemaakt door ‘la mamma’? Wij geven jullie alvast wat inspiratie om zo een lekker pastagerecht op tafel te toveren.

Voeding   |  Time for tea

Thee staat voor zen. Een oase van rust. Het heeft ook iets gezelligs. De florale aroma's, de heerlijk warme temperatuur om nog maar te zwijgen van de pure smaakbeleving.

Tips & Tricks   |  3 alcoholvrije alternatieven om #TournéeMinérale door te komen

Je hebt er zeker en vast al van gehoord: Tournée Minérale. Kan jij een maand lang de 'temptation' van alcohol weerstaan?

Winkel in de kijker   |  Origin'O Roeselare: seizoensgroenten met een glimlach

Origin'O Roeselare wordt al sinds 25 januari 2016 gerund door Jean-Marie Vanpoperinghe en Nathalie Huwel.

Recentere berichtenOudere berichten
Deze website gebruikt cookies

Sommige cookies zijn noodzakelijk om de website goed te doen functioneren en kan je niet weigeren als je deze site wil bezoeken. Andere cookies gebruiken we voor analysedoeleinden. Deze kan je weigeren indien je dit wenst.

Meer informatie over cookies